Informatie over Cookies en Privacy

Deze privacy – en cookieverklaring is van toepassing op de website Mannenmedia.nl. In deze cookieverklaring wordt uitgelegd welke persoonsgegevens van jou wij, Mannenmedia B.V. gevestigd te Halfweg, Suikersilo-West 31, 1165 MP Amsterdam, via de website verwerken en welke cookies wij gebruiken op de websites die tot ons netwerk behoren.

Nieuwsbrief

Jij kunt je via de website opgeven om nieuws van ons te ontvangen. Hiervoor gebruiken wij jouw naam en e-mailadres. Wij verwerken deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming zoals neergelegd in artikel 6(a) AVG. Jij mag te allen tijde jouw toestemming intrekken. Dit kan via de link in de nieuwsbrief of door contact op te nemen via onderstaande contactgegevens. Deze bepaling is niet gebaseerd op een contractuele- of wettelijke verplichting, evenmin als een noodzakelijke voorwaarde voor het aangaan van een contract. Indien je ons de persoonsgegevens niet verstrekt, kunnen wij je geen nieuwsbrief sturen.

Voor het versturen van de nieuwsbrief maken wij gebruik van MailChimp (The Rocket Science Group LLC). Voor meer informatie over de wijze waarop zij persoonsgegevens verwerken zie het Privacybeleid.

Wat zijn Cookies?

Websites hanteren technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. De bekendste voorbeelden van dit soort technieken zijn cookies en scripts. Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van onze websites worden meegestuurd en worden opgeslagen op jouw computer en bij terugkeer door de website wordt herkend. Wij hebben het hier wel over “cookies”, maar in onze definitie van cookies vallen ook alle andere technologieën, waarmee in randapparatuur informatie kan worden opgeslagen of toegang kan worden verkregen tot informatie, zoals: tags, beacons en JavaScripts. Cookies kunnen worden gebruikt door websitehouders of door derde partijen – adverteerders bijvoorbeeld – die communiceren via onze website.

Het gebruik van cookies is veilig. Een cookie slaat niet jouw naam, adres, e-mailadres, of leeftijd op, maar wel je IP-adres, MAC-nummer en/of een andere identifier van een apparaat en de regio waar je je bevindt. Daarnaast kunnen cookies onder andere jouw voorkeuren, instellingen (bijvoorbeeld taal) en jouw interesses op basis van jouw surfgedrag op onze website onthouden.

Met cookies kunnen wij de werking van onze website optimaliseren De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Zo kunnen wij de verrichtingen van onze bezoekers op onze websites registreren en kunnen we de website evalueren en verbeteren, zodat deze beter aansluit bij jouw wensen.

Wat doen onze cookies?

De meeste van de cookies op onze website slaan gegevens over surfgedrag op. Op basis van die gegevens stellen wij een algemeen profiel op. Dit profiel wordt vervolgens gebruikt om de website te optimaliseren, gericht te adverteren en om fraude tegen te gaan. Wij bewaren gegevens enkel zolang als dat nodig is voor de genoemde doeleinden.

Hieronder tref je uitgebreidere informatie over de cookies die worden geplaatst. In onze cookietool staat een uitgebreide lijst van organisaties die via deze website cookies plaatsen, voor hoelang zij de gegevens gebruiken en voor welke doeleinden.

Voor de cookies die onze derde partijen voor advertentiedoeleinden plaatsen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Wij hebben daar geen invloed op.

Functionele cookies

Deze cookies gebruiken wij om de website naar behoren te laten functioneren. De cookies onthouden bijv. een winkelwagentje, een login, of leggen vast dat een ander cookie wel of niet geplaatst mag worden. Ze slaan tevens instellingen op voor bijvoorbeeld een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van jouw scherm. Voor functionele cookies vragen wij geen toestemming.

Statistische cookies

Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, hoe vaak en hoe lang u pagina’s en onze site bezoekt en op welke tijdstippen. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet geregistreerd.

Social Media cookies

Social Media buttons op diverse plaatsen op de website. Met cookies wordt bijvoorbeeld bijgehouden of je op de Facebook-knop ‘Like’ hebt gedrukt.

Advertentie cookies

Advertentie cookies worden geplaatst om gericht te kunnen adverteren door profielen op de bouwen. Deze cookies worden zowel door ons als door derden op de website geplaatst. Deze cookies worden gebruikt voor het tonen van advertenties, het bijhouden van welke advertenties jij al hebt gezien (om herhaling te voorkomen), het bijhouden van statistieken (om zo de inkomsten te kunnen bepalen) en het verzamelen van algemene informatie over de advertentie. Let op: als je toestemming geeft voor één van deze cookies, geef je deze toestemming voor alle websites in ons netwerk.

Deze cookies worden ook wel trackers genoemd. Op basis van het surfgedrag op websites binnen ons netwerk kan de bezoeker dan in een categorie worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld “mannen, leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar met interesse in sportauto’s”. Deze groep krijgt andere advertenties te zien dan bijvoorbeeld het segment “vrouw, leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar, alleenstaand en interesse in mode”.

Deze cookies maken het mogelijk dat:

  1. de website jouw bezoek registreert om hiermee een inschatting te maken van jouw interesses
  2. er kan worden geregistreerd of jij op een advertentie hebt geklikt
  3. er informatie over jouw surfgedrag wordt doorgegeven aan andere websites en adverteerders
  4. er gebruik gemaakt wordt van diensten van derde partijen om advertenties aan jou te kunnen tonen
  5. er voor jou interessantere advertenties worden getoond
  6. er rapportages voor adverteerders gemaakt kunnen worden: door inzicht in interessegebieden van bezoekers is het voor adverteerders interessant om te adverteren op onze website. Met die informatie kunnen adverteerders voor jou interessante advertenties plaatsen.

Als dergelijke cookies niet worden gebruikt dan betekent dit overigens niet dat jij geen advertenties meer te zien krijgt op onze site. De advertenties zijn in dat geval alleen niet langer toegesneden op jouw interesses.

Delen van persoonsgegevens?

De genoemde derden partijen die cookies plaatsen via de websites zijn allen gevestigd binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”). In sommige gevallen worden jouw persoonsgegevens doorgegeven aan deze, maar ook aan andere partijen buiten de EER. In een dergelijk geval zal hiervoor jouw uitdrukkelijke toestemming gevraagd worden via de cookietool. Je mag deze toestemming voor het plaatsen van cookies altijd weer intrekken via onze cookietool.

Ten slotte behouden wij ons het recht voor jouw persoonsgegevens te verstrekken wanneer dit volgt uit een wettelijke verplichting of als dit volgt uit een rechterlijk verzoek.

Hoe kan ik cookies verwijderen?

Je bent niet verplicht op grond van de wet of contractueel om cookies te accepteren. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies, mag je deze toestemming altijd weer intrekken via onze cookietool. Jij kunt ook voor cookies waarvoor je geen toestemming hebt gegeven zelf beslissen of je deze cookies wilt verwijderen.

Hiervoor kun je de instellingen op de cookietool zelf aanpassen.  Als jij functionele cookies verwijderd, kan het zo zijn dat de website naar behoren functioneert. Het weigeren van cookies heeft ook niet tot gevolg dat er geen advertenties meer getoond worden.

Welke rechten heb ik?

Jij hebt het recht ons te verzoeken om:

  • inzage te geven in jouw persoonsgegevens;
  • deze te laten aanvullen, corrigeren of verwijderen;
  • verzet aan te tekenen tegen de verwerkingen van jouw persoonsgegevens;
  • jouw persoonsgegevens te beperken; en/of
  • om jouw persoonsgegevens door te geven aan een derde.

Wij zullen je zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen een maand na ontvangst van jouw verzoek, informatie verstrekken over de acties die wij hebben ondernomen naar aanleiding van jouw verzoek. Deze termijn kunnen wij met twee maanden verlengen in verband met de complexiteit van jouw verzoek of het aantal verzoeken dat wij krijgen. We zullen je in dat geval informeren.

Jij hebt op elk moment het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanpassing cookieverklaring

Wij passen deze cookieverklaring van tijd tot tijd aan. Wij wijzigen deze cookieverklaring zonder waarschuwing vooraf. We raden jou aan deze cookieverklaring regelmatig te raadplegen voor de laatste versie, deze is te allen tijde beschikbaar via https://www.mannenmedia.nl/privacy/.

Contact

Voor vragen naar aanleiding van deze cookieverklaring of als je een klacht wilt uiten of verzoek wilt indienen, dan horen wij dit graag. Je kunt contact opnemen via:

Mannenmedia BV
Suikersilo-West 31
1165 MP Halfweg

T: +31 (0)20 420 64 77
E: info@mannenmedia.nl